De intimiteit van tenen

Tenen vertellen de waarheid. De stand en de vorm van de tenen laten zien hoe iemand in elkaar zit. Tenen tonen hoe er met gevoel en met verstand wordt omgegaan.

Tenen zijn meer privé dan handen. Kijk maar eens in warme zomers hoe mensen hun voeten en tenen verzorgen en wat ze laten zien. Door naar tenen te kijken, kun je erachter komen hoe iemand met zijn emoties omgaat en hoe zijn karakter in elkaar zit. Je kunt ontdekken welke sterke kanten er in een karakter zitten en waar minder optimale elementen aanwezig zijn. Als je bijvoorbeeld de tenen van je kindje leert lezen, leer je hun karakter en emoties al in een vroeg stadium op een geheel andere manier kennen. Het kan de ouders helpen om hun kind(eren) tijdens de groei en in latere leeftijdsfasen te begrijpen waardoor er een betere ouder—kind relatie kan ontstaan.

Baby- en kinderteentjes
Het lezen van baby- en kinderteentjes is een manier om al in een vroeg stadium je kind te leren kennen. Het is een methode om te ontdekken hoe hun persoonlijkheid in elkaar zit en om hun gedragspatronen te doorgronden. Als ouder(s) kan men zo te weten komen met welke mogelijkheden en valkuilen hun kinderen geconfronteerd kunnen worden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat je als ouder(s) je kind optimale kansen kunt bieden om zich harmonieus te ontwikkelen,  op een manier die het best bij het kind past.